«Мода» на такий вид баштанних і фруктів прийшла до нас з азіатських країн, передає Політик з посиланням на Факти.
Спочатку квадратні кавуни почали вирощувати в Японії — вже 30 років. Проте вирощують їх тільки на одному японському острові і в обмеженій кількості — 800 штук за сезон. Незвичайна форма ягоди виходить за рахунок того, що кожен кавун дозріває в пластиковому або скляному ящику, а потім дбайливо упаковується. У гривневому еквіваленті вартість японського квадратного кавуна сягає близько 4 тисяч гривень.
Отримана під Ізмаїлом партія незвичайних величезних смугастих ягід — поки тільки пробна: фермерам цікава реакція європейського ринку для можливого подальшого експорту своєї продукції. В Україні ж попит на таку продукцію досить невеликий, квадратними кавунами цікавляться хіба що ресторани і деякі торговельні мережі. Справа в тому, що «дизайнерські» кавуни коштують значно дорожче звичайних — круглих і довгастих.
Be First to Comment